Logo
6972800030 6972800030
Αρχική Προσφορές Εμείς Τρόποι πληρωμής Επικοινωνία

Πληροφορίες

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΤΙΝΙΩΝ

Τα πατίνια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τη χρήση τους, διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες :

 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας, ώστε να επιλέξετε αυτή που πραγματικά είναι η κατάλληλη για εσάς και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας !

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΙΝΙΑ (FITNESS) :

Κατάλληλα για αρχαρίους. Διαθέτουν μεγάλο άξονα (frame), μεγάλα ροδάκια και είναι ιδανικά για μεγάλες αποστάσεις. Το ένα από τα δύο πατίνια φέρει φρένο στο πίσω μέρος , το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς ή να τοποθετηθεί στο άλλο πατίνι, ανάλογα με το πώς εξυπηρετεί αυτόν που τα χρησιμοποιεί.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΙΝΙΑ (FREESTYLE) :

Κατάλληλα για όσους θέλουν να κάνουν περισσότερους ελιγμούς, π.χ περάσματα μέσα από κώνους. Διαθέτουν μικρότερο άξονα (frame) και μικρότερα ροδάκια καθιστώντας τα πιο ευέλικτα. Συνήθως δε διαθέτουν φρένο, ωστόσο μπορεί να τοποθετηθεί επί προσθέτως, εάν επιθυμείτε. Τα freestyle διατίθενται σε δύο τύπους μπότας, σκληρή ή μαλακή.

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ (AGGRESSIVE) :

Κατάλληλα για όσους θέλουν να κάνουν άλματα και κόλπα σε ράγες, πεζοδρόμια κλπ, αλλά ακατάλληλα για μεγάλες ταχύτητες. Διαθέτουν μικρό άξονα (frame) και μικρά ροδάκια 2 ή 4 ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε. Η μπότα είναι σκληρή εξωτερικά για καλύτερα κρατήματα και μεγαλύτερη σταθερότητα.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ Ή ΠΑΤΙΝΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ (SPEED) :

Κατάλληλα για αγώνες και γενικά για μεγάλες ταχύτητες. Διαθέτουν μεγάλο άξονα (frame) και μεγάλα ροδάκια συνήθως 100 - 110χιλ.

 

 ΠΑΤΙΝΙΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (NORDIC) :

Κατάλληλα για χρήση σε ανώμαλους δρόμους, αναβάσεις, καταβάσεις δύσβατων περιοχών (χωματόδρομοι) κλπ. Διαθέτουν μεγάλο άξονα, ιδιαίτερα ανθεκτικό και ροδάκια μεγάλης διαμέτρου από λάστιχο με σαμπρέλα. Διαθέτουν φρένο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε δρόμο. Τα ειδικά μπαστούνια (poles) διατίθενται ξεχωριστά.

 

ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΑΤΙΝΙΑ (QUADS) :

Τα πατίνια αυτά δεν έχουν τροχούς σε ευθεία όπως τα inline που περιγράψαμε παραπάνω, αλλά παράλληλα, δύο μπροστά και δύο πίσω και φέρουν φρένο και τα δύο στο μπροστινό μέρος.

Διαβάζοντας τα παραπάνω μπορείτε να επιλέξετε πλέον τα πατίνια της κατηγορίας που ταιριάζουν περισσότερο σε εσάς. Μην ξεχνάτε ότι, όσο προχωρημένος κι αν είστε, η χρήση των πατινιών θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και ΠΑΝΤΑ με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό (επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, περικάρπια και κράνος), ώστε να προστατεύονται οι βασικές αρθρώσεις του σώματός καθώς και το κεφάλι σας από ενδεχόμενα πεσίματα.

  

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

Η επιλογή του σωστού μεγέθους στα πατίνια που σκοπεύετε να αγοράσετε, είναι ίσως η πιο σημαντική διαδικασία, δεδομένου ότι η επιλογή αυτή επηρεάζει τόσο την ασφάλειά σας όσο και τον τρόπο με τον οποίο θα κάνετε πατίνια. Ο σωστότερος τρόπος να επιλέξετε το μέγεθος των πατινιών σας, εφόσον κάνετε αγορά μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, είναι η μέτρηση του πέλματός σας. Πώς ; Μετρήστε προσεκτικά με μία μεζούρα το μήκος του πέλματος από το μεγάλο δάκτυλο μέχρι τη φτέρνα σας. Καταγράψτε τα εκατοστά. Στη συνέχεια ανατρέξτε στους πίνακες που έχουμε ετοιμάσει για κάθε εταιρεία και βρείτε το αντίστοιχο μέγεθος. Για παράδειγμα : Εάν έχετε επιλέξει ένα ζευγάρι πατίνια της εταιρείας ROCES και το μήκος του πέλματός σας είναι 26,5 εκατοστά, τότε το σωστό για εσάς νούμερο σύμφωνα με τον πίνακα επιλογής μεγέθους της εν λόγω εταιρείας, είναι το 42! Κάποιες εταιρείες δεν έχουν αντιστοιχήσει μετρήσεις σε εκατοστά στα μεγέθη τους. Στην περίπτωση αυτή επιλέγετε το νούμερο που φοράτε στο αθλητικό σας παπούτσι ή ένα νούμερο μεγαλύτερο, διαφορετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας δώσουμε τη δική μας συμβουλή.

Φορώντας τα πατίνια σας θα πρέπει να προσέξετε τα εξής :

1. Το μεγάλο σας δάκτυλο θα πρέπει να ακουμπάει ακριβώς στο μπροστινό μέρος της μπότας των πατινιών σας και τα δάκτυλά σας να μην «διπλώνουν» καθόλου. Αυτό θα το καταλάβετε εφόσον σηκωθείτε σε όρθια θέση φορώντας τα πατίνια σας και έχοντας τα γόνατά σας λυγισμένα. Σκοπός είναι να νιώθετε ότι εφαρμόζουν απόλυτα στα πόδια σας χωρίς να σας σφίγγουν κόβοντας την κυκλοφορία του αίματος ή δημιουργώντας κράμπες. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι όπως και τα παπούτσια, έτσι και τα πατίνια ανοίγουν με τη χρήση (όχι φυσικά κατά μήκος) για το λόγο αυτόν δε θα πρέπει να ανησυχείτε εάν αρχικά τα νιώθετε λίγο στενά στο πλάτος.

2. Εάν τα πατίνια σας έχουν κενό στο μπροστινό μέρος ή τα νιώθετε αρκετά άνετα όσο καλά και αν τα έχετε σφίξει, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μικρότερο μέγεθος. Μια τέτοια επιλογή μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη αφού δεν επιτρέπει γρήγορες και ακριβείς κινήσεις λόγω μη σωστής εφαρμογής στο πόδι.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η διαδικασία εδώ είναι πολύ απλή, όταν πρόκειται για παιδιά που βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη.

 1. Για παιδικά πατίνια σταθερού μεγέθους, επιλέξτε ένα μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό που ήδη φορούν τα παιδιά σας στα αθλητικά τους παπούτσια αλλά όχι ακόμα μεγαλύτερο με σκοπό να τα φορέσουν και αργότερα που θα μεγαλώσει το πόδι τους, διότι αυτό είναι επικίνδυνο για την ασφάλειά τους!

2. Τα αυξομειούμενα παιδικά πατίνια είναι ιδανική και ασφαλής επιλογή αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 3 ή 4 επιπλέον μεγέθη! Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να μην ταιριάξουν σαν μέγεθος και είναι μια ασφαλής και οικονομική λύση !

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Επειδή τα πατίνια κάθε εταιρείας έχουν διαφορετική φόρμα, θα πρέπει κάθε φορά να συμβουλεύεστε τον αντίστοιχο, για κάθε εταιρεία, πίνακα επιλογής μεγέθους που θα βρείτε παρακάτω!                                                                                  Η εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση λάθος επιλογής μεγέθους από πλευράς σας!

 

Παρακάτω ακολουθούν πίνακες, ανάλογα με την κάθε εταιρεία: 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

 

Προτεινόμενο Προϊόν
Πατίνια FSK Imperial Megacruiser 125 - Yellow
Πατίνια FSK Imperial Megacruis...
0,00 €     270,00
rollerlovers.com 2015-16
© Rollerlovers.com 2022